Om området

Christinedalen er beliggende i Virklund, få kilometer syd for Silkeborg. Området er naturskønt og taler til udendørsmennesket. Følg med nedenfor og oplev hvad du har lige i nærheden af Christinedalen.

Landsbyhusene

Landsbyhusene er nomimineret til arkitektturprisen i Silkeborg. Bedømmelseskomiteen for præmieret byggeri skriver:

“Punkthusene er placeret sammen i klynger af to eller tre bygningskroppe orienteret omkring et centralt ankomsttorv. I tilknytning til de enkelte torve er desuden etableret en mindre skurbygning.

Punkthusene består af to forskudte bygningskroppe i 2-3 etager. Bebyggelsen er opført med flade tage og på tagetager er etableret tagterrasser. Facader er beklædt med sorte fibercement brædder monteret som vandret klinkbeklædning.
Trapper med lodret listebeklædning i lyst træ danner skulpturelle elementer på de mørke facader. Det lyse træ er også anvendt som indramning af udvalgte sorte vinduespartier. Enkelte mindre, kvadratiske vinduer er hvide, for at skabe yderligere spil i facaderne.
Parkering er samlet ved adgangsvejen, så rummene mellem husene fremstår bilfrie og med engkarakter.”
“Omkring boligerne er et grønt fællesareal tilsået med vilde blomster, der giver bebyggelsen modspil og karakter.”
 
Mellem husene er anlagt stier, som er fri for biler. Der er dermed en rolig stemning mellem landsbyhusene og man fornemmer virkelig at man bor op ad naturen.

En helt særlig beliggenhed

 

Alting bindes sammen af Christinedalen, som er integreret i naturen og binder Virklund og Silkeborg sammen. Med ønsket om, helt fra begyndelsen, at kunne tilbyde skoven og søerne i kombination med det rolige Virklund og det spændende byliv i Silkeborg lykkedes det at finde området omkring Mørksøvej, som projektet skal bygges på. Her er vi så tæt på alt det, som et ønske om at være tæt på naturen kan tilvejebringe. Med den nye Nordskovvej, som forbinder det sydlige Silkeborg med Århusvej og motorvejen mod øst, er man med placeringen i Virklund tættere på Aarhus end nogensinde før.

Virklund – hyggelig by i storslået natur

 

Christinedalen ligger i den nordlige del af den hyggelige by Virklund, der er smukt omkranset af bløde bakker, naturlige skove og betagende skovsøer. Området er perfekt for naturelskere, cykel- entusiaster og børnefamilier, da der findes et væld af vandrestier, mountainbikespor, cykelruter og vandsportsaktiviteter i nærheden.

Christinedalen ligger i gå-og cykelafstand til det børnevenlige badeområde ved Almind Sø og helt tæt ved Avnsø, dagligt kaldet Brillerne, hvor rigt dyreliv, naturlige stier og frodig skov kan skabe rammerne for mange skønne gåture for hele familien.

Selve byen Virklund er en hyggelig og lokal by, hvor alle hverdagens nødvendigheder findes. Indenfor en radius af 2 km. ligger både skole, indkøb og fritidsaktiviteter, og via cykelstier under den mest befærdede vej og generelt lav trafik er det trygt for børnene at færdes til og fra skole og sport.

Skal der foretages større indkøb eller lysten melder sig til café, biograftur eller shopping, ligger Silkeborg blot 5 min. væk i bil, ligesom bybusserne kører alle ugens dage året rundt. Fra Silkeborg er der desuden nem adgang til motorvejen mod Aarhus og Herning.

Almind Sø & Østre Søbad

 

Skovstier og søbad med gode faciliteter. Tæt på Christinedalen, på vej mod Silkeborg, ligger den smukke Almind Sø, som er en af Danmarks reneste. Tag familien i hånden og tag en slentretur rundt om søen på de ca. 4 km. lange naturstier, eller tag en frisk løbetur afsluttet af et dyp i vandet ved Østre Søbad.

Søbadet er renoveret i 2020 med nye omklædningsrum, sauna og badebroer, hvorfra beboere fra Silkeborg og omegn bader året rundt. Når vejret er godt, er søbadet livligt, og der er god plads til at holde picnic og hygge med børnene. Ved Østre Søbad er indrettet et børneområde med lavt vand omkranset af en badebro, så mindre børn kan bade trygt, tæt på forældrene, ligesom der kan bygges sandslotte på den lille sandstrand. Der er desuden en kiosk med is og snacks og volleyballbane.

Tager man turen langs Almind Sø længere mod Silkeborg, ligger også det nyligt renoverede og børnevenlige Vestre Søbad, som er lidt mindre og mere afsidesliggende, men mindst lige så smukt.

Virklund Outdoor & Mountain Bike

 

Virklund Outdoor er en afdeling under Virklund Boldklub, hvis mål er at lave familieorienterede outdoor-aktiviteter i Virklunds fantastiske natur.

Som medlem af Virklund Outdoor har man udover de spændende aktiviteter også adgang til foreningens Grejbank. I Grejbanken er der fri adgang til udstyr, lige når det passer dig, og du finder for eksempel kanoer, SUP boards, telte og båludstyr, som kan benyttes til ture på den rolige Thorsø midt i Virklund eller til naturoplevelser rundt om i det skønne Søhøjland.

 

Et mekka for mountainbikere

Der findes mange forskellige spor rundt om i skovene, og der er noget for enhver uanset erfaring og dagsform. I Vesterskoven, lige udenfor Virklunds bygrænse ligger 20km. blåt spor, som jævnligt vedligeholdes og udbygges af frivillige. I området er desuden både et rødt og et sort spor på vej, og er man bidt af sporten, er der både BikePark og tre velholdte og udfordrende spor af varierendere sværhedsgrad i Silkeborg.

Thorsø & Duedal Bjerg

 

Sø, skov og vandsport et stenkast fra døren. I den vestlige del af Virklund ligger den 3,4 km. lange Thorsø, som giver mulighed for smukke naturoplevelser i hverdagen, blot et stenkast fra din hoveddør. Er du en ivrig løber, eller nyder du blot at gå en lang smuk tur, byder Thorsø på knap 8 km. kuperet gå- og løberute rundt om søen, væk fra større veje og trafik, så du kan nå dit runners high uforstyrret.

Er I til vandsport, eller ønsker I en sjov oplevelse med familie og venner, er det også ved Thorsø at Virklund Outdoor holder til, og hvorfra der kan lånes kanoer, SUP boards og kajakker året rundt. Tag familien med på picnic på en af de to småøer, Højø og Langø, som ligger midt i søen eller bestig det tidligere skisportsted, Duedal Bjerg, der nu er smuk bøgeskov og unikke, stejle stier. I den stor-slåede natur ved Virklund er mulighederne mange året rundt.

Vil du vide mere?

 

Så kontakt os endelig. Vi er klar til at besvare spørgsmål og fremvise husene.

Nicolas Helle, Udlejningsansvarlig

TLF: +45 51 64 54 44 (også på SMS)

Mail: Nicolas@christinedalen.dk